STOODES MEDLEMMAR:

Deep Torkel: Frontman
Torkel må ha dyrkat Deep Purple och Ian Gillan, men  falsettsång var inte DTs starkaste egenskap. I stället för att kalla sig sångare så var han bandets frontman. 
Nå detta en sanning med modifikation, då Torkel likt ett framryckande infanteri ständigt flyttade fram fronten. 
Han måste ha varit den som först av alla skapade en moshpit, mest åt sig själv men ändock. Han behövde utrymme för att stå på scen eller framför, eller ute i publiken. Ja stod kanske han inte alltid gjorde, han föll eller kastade sig handlöst rakt ut i publiken, som ofta snabbt flyttade på sig så DT dråsade i golvet. Där kunde han ligga en stund för att sedan kravla sig tillbaka upp på scen och fortsätta föreställningen med ett lika glatt och energiskt humör.

Jo ibland sjöng han i mikrofonen, men ofta skrek han lika bra utan den och enligt egen utsago försökte han vid något tillfälle att få med publiken på allsång, likt en stupfull Lasse Berghagen.
DT: - Ja jag försökte få dem att sjunga refrängen i BOTA, det var på vår andra spelning och jag hade väl fått nåt slags storhetsvansinne efter vår första spelning och trodde vi var Rolling Stones eller nåt annat riktigt äckligt kändisband. Om jag lyckades ? *skratt*
Hör själv. KLICKA HÄR ! Fy fan va pinsam man kan vara. På tal om allsång man undra hur publiken på Skansen skulle ha reagerat på acapella-låten Britta; Hon hette Britta och hade Kungsholmens största...  
KLICKA HÄR - för att ladda hem BRITTA.

Övriga konstellationer som Torkel medverkat i:


DTPP: Mer fakta här!

Beer Gods:

Ricard Spec & The 7:th case:

Mental Institution: Lyssna här!

Motell Hell: 1, 2, 3.: Mer fakta här! - Lyssna här!

Voodohead: Mer fakta här! - Lyssna här!

WADLING/DEEP:  Freddie synt & kör, Deep T, sång

Suzie Beats Them All: Lyssna här!

United Stars:


Gamen: Gitarr
Gamens musikaliska influenser kommer från så vitt skilda genrer som krautrock, Can, Neu och Faust, men också Stooges, New York Dolls och jazzrock/fusion finns i skivsamlingen. Med detta i åtanke så framstår Stoodes som det mest perfekta bandet för Gamen att spela i.
Fast.. själva spelandet var väl inte det han och DT först tänkte på. De hade alltid så trevligt när de festade tillsammans och lyssnade på plattor att Stoodes blev en slags förlängning av det ändlösa partandet.
En av de idéer Gamen hade om hur Stoodes skulle låta var den där de inte skulle stämma sina instrument.
- Han kunde ju fan inte lira så hur skulle han kunna stämma. Dessutom har han ingen taktkänsla heller, troligen för mycket frijazz, för om vi ska spela 4-takt så spelar Gamen 4,1/4-dels takt istället. Fast det låter så jävla rätt och så cool, garvar DT.

- Jag fick alltid stämma åt Gamen fortsätter Tapeface. Alltså Gamen är genuint tondöv, men det är det som gör både honom och Stoodes så unika. Eftersom han inte hör hur det ska låta så måste han göra det på sitt sätt vilket skapar det sk Stoodes-soundet och resultatet blir helt unikt och grymt mangelbetonat.
– Det roligaste av allt är att Tapeface kan fan inte stämma heller garvar DT. 
Själv erkänner Gamen att han fortfarande inte kan stämma. - Jag var dessutom så tondöv att jag inte ens fixade att ta ut "Louie, Louie", så istället började jag skriva egna låtar, första låten jag skrev var: "Ingen stil" - Lyssna här! 

Gamen var också med på Suzie Beats them all plattan, men eftersom han tyckte att konceptet sög.. *hö,hö* jo så att.. tog han bort sitt namn från skivan. Jag tycker musiken ska vara det man fokuserar sig på, så Suzie konceptet.. nä fan, det går bort, förtydligar Gamen

Övriga musikaliska meriter:


Beauty Box: Mer fakta här! - Lyssna här!

Motell Hell: 1, 2, 3.: Mer fakta här! - Lyssna här!

Voodohead 1, 2:Mer fakta här! - Lyssna här!

Suzie Beats them all: Med på plattan, men tar avstånd från konceptet

United Stars:


Johan Tapeface Thulin: Bas
Johan plockades direkt till Stoodes när The Tanks splittrades eftersom de enligt Torkel var Stockholms bästa punkband. Tanks största merit var att de spelat ett  30 sekunders gig i Rågsved för Stig Larssons Punkrock (film). Enligt Johan så skulle Matti banka igång TANKS men slog av trumpinnen som han sen skickade rakt ut i publiken, Hacke som lirade gitarr hann inte ens in på scen innan det hela var över. Mattis typiska Iggy-imitation förevigades dock i filmen. Johan var som medlem i Stoodes också den ende som kunde spela på sitt instrument.

Det var också Johan som kom på namnet Deep Torkel i ett utbrott av ursinne när Torkel med en dåres envishet påstod att Deep Purple var bäst.
Men ni måste fan komma ihåg att jag var skitfull hela tiden, påpekar DT. 
Sen så var det ju bara en annan variant på DT som egentligen stod för Disktrasan Torkel, kontrar Johan. 

Sitt eget smeknamn Tapeface ordnade Johan med en rulle gaffatejp, allt för konsten. Till saken hör också att Johans syrra är modeskaparen Camilla Thulin, som tyvärr ännu inte gjort en kollektion i Gaffatejp, vilket skulle funkat i Army of Lovers, Jean Pierre Barda hade varit cool i gaffatejp. För en närmare betraktelse av tejpfejset rekommenderas Stoodes videon från Musikverket. Spela här!

-Klart Johan skulle vara med i Stoodes han hade solglasögon, spelade alltid bas med Fuzz och dessutom var det samma bas som Spiv och Matti snott från The Attractions när de spelade på Göta Lejon, han var cool, precis som resten av Stoodes, garvar DT. 
Efter Stoodes splittring spelade Johan ihop med 2M och Bosse Slumrockare i Directors,
Bild, ett band som enligt Johan lät för snällt Lyssna här!
Directors medverkade på samlingsplattan Let It Out 2 innan de la ner verksamheten för att Bosse Slumrockare rökte för mycket jazztobak.

Övriga musikaliska meriter:


TANKS: Mer fakta här! - Anarki o Kaos - Lyssna här!

Directors:Bild - Lyssna här!

Voodohead:Mer fakta här! - Lyssna här!

Sonic Tanks: Mer fakta här!

Psykedelic Mongo: Lyssna här!

Mental Institution: Lyssna här!


Micke Lööv: Gitarr
Micke kom direkt från The Stabbers, Mertsi Zanes  band efter The Tanks. Stabbers innehöll också Hocky och Stejmo från The Pain. Stabbers och Stoodes hade f ö spelat tillsammans på 4:an.
Så när 2Meter lämnade Stoodes så frågade DT om inte Micke hellre ville lira med honom i det nybildade bandet Beergods tillsammans med Tapeface och Crillan Falk. Beergods hann med någon enstaka spelning innan de sparkade Crillan Falk för att han inte kunde spela riktig rock ´n´n roll utan skulle envisas med att lira tusen jazzackord.
- Han hade gjort en låt med 25 ackord, helt jävla oacceptabelt, raljerar DT.

Så istället återbildades Stoodes. Micke hade även de rätta influenserna för gruppen. I Stabbers hade han b la lirat Iggy-covers som "Your pretty face is going to hell" och i botten fanns hårdrock och glam-influenser, helt i linje med resten av Stoodes. Det var också med "Lövet" på gitarr som Stoodes bevisade att de kunde mangla och inte bara föra en massa oväsen. 
- Nja det vill jag inte hålla med om, säger 2Meter, Stoodes med Micke Lööv på gitarr lät inget vidare de lät mesigt helt enkelt. Efter Stoodes uppbrott så hoppade Micke in i Spiv Ålands band B-Films som fick äran att medverka på nästa Let It Out samling, men det är en helt annan historia.

Övriga musikaliska meriter:


Stabbers: Läs mer här! - Intervju med Micke

B-Films: Intervju med Micke - Lyssna Här!

Sold Out Sweethearts: Glam rocknroll

Jackalope Ride: Hemsida


2Meter: Gitarr
- Han var alldeles för lång för Stoodes, eller för kort, vi brukade kalla honom 2cm, för det var det som saknades till 2M, säger DT. Han hade dessutom en förstärkare som hette Detroit 120, det är den som låter *krrrsssccchhh* på Metallic O.K. 2Meter slutade i Stoodes för att han tyckte DTs texter var usla.

Johan: Han var för ful och för snäll för Stoodes sen höll han och Gamen alltid på att tjafsa som två kärringar. 
Till slut erkände 2Meter att DT var den coolaste snubben och han togs tillbaka på nåder i samband med att bandet skulle medverka på Let It Out plattan. Inspelningar som Matti skulle producerat men när han blev sur på Stoodes så rattade han istället ljudet på Warheads inpelning. Vilket är den inspelning som låter bäst på hela Let It Out.

Sen fick 2Meter storhetsvansinne igen och ringde upp DT efter Let It Out Galan och sa att om Deep ville fortsätta i Stoodes så var han tvungen att lära sig sjunga rent och att börja skriva politiskt korrekta texter. 
– Jag bara garvade och bad honom att stoppa upp ”sitt” band någonstans, för utan mig hade fan inte 2Meter något band *hahaha*.. rågarvar DT. 
2Meter: Jag hade väl någon löjlig förhoppning att DT skulle kunna genomföra lite vokala insatser istället för de orala exesser han alltid höll på med. Han skrek ju mest hela tiden, åt oss, åt pubbliken åt sig själv, med eller utan mikrofon, så några texter behövde man inte bekymra sig för och den där jävla damsugaren som han höll på med! Nä, jag gav upp och började lira med Bosse Belsen, Björne och Pelle Almgren i det som kom att bli Easy Action. 
– Jävla fjantband, så det var perfekt för "primadonnan" 2Meter, säger DT.

Övriga musikaliska meriter:


Spunkers:

Easy Action:

Psykedelic Mongo:

Peter Johannesson: Trummor
- Han kunde fan inte spela rock, säger DT. Men det var egentligen oviktigt för ett band som Stoodes. Han hade först och främst ett eget trumset sen så spelade han frijazz nåt som passade Gamens "frispel". Mats Mums i Grisen Skriker var så imponerad efter ett gig där Grisen och Stoodes spelat tillsammans att han minns händelsen 25 år senare. Peter hade 48 pukor och 63  cymbaler och han spelade på allt. Stoodes var ta mig fan fusionpunk. Ett påstående som man är beredd att hålla med om. Dessutom så var Stoodes, när Peter lirade trummor, det enda punkbandet som hade ett 20 minuters långt trumsolo, garvar DT.

Övriga musikaliska meriter:


Alla världens stora jazzmusiker exempelvis Herbie Hancock


Åke Ericsson: Trummor
När man ser vilka batterister som hållit takten i Stoodes blir man lång i ansiktet. Hur fan bandet har lyckats variera sina trumslagare från amatörer till världskända jazzmusiker övergår ens förstånd.
Dr Åke trakterade för första gången pukorna när Stoodes skulle spela på Let It Out-galan 79 själv säger han; - Att spela med Stoodes är bland det roligaste jag någonsin gjort. Han hade inte hört hur Stoodes lät när han tackade ja till att lira i Stoodes.
Gamen: Alltså det var min idé att fråga Åke, jag minns ju honom från Skivbörsen, så en kväll på Rock Palais sprang jag på Åke, jag minns inte om DT var med, men Åke tillfrågades och tackade såklart ja. För kom ihåg att Åke också ÄLSKAR fusion.
2Meter: Jag måste säga det att den bästa sättningen med Stoodes var när Åke styrde upp takten, då kunde Johan och jag spela och Gamen kunde hacka på som Gamen alltid gör och det lät tungt, tufft och hårt. Synd bara att vi inte spelade in nåt live gig med Åke ordentligt.
Åke är också den som trakterar trummorna i Stoodes 2004.

Övriga musikaliska meriter ett urval:


Wasa Express: Hemsida

Attack:

Bedlam:

Åke har också spelat huvudrollen, i Sveriges första "videorysare", som Blödaren i filmen med samma namn


Jonte Tom Collins: Trummor
Jag var för full för minnas varför han kallades Tom Collins. Men Jonte var en polare som jag umgåtts med innan punken och hans farsa hade ett trumset som vi snodde. På det sättet blev han med i bandet, fast jag tror han tyckte att punk var läskigt, han var mer åt hippiehållet, säger DT.
Efter giget på Medborgarhuset lämnade Jonte Stoodes och försvann till en sekt och ingen har sett honom sen dess.

Övriga musikaliska meriter:


Nej absolut inte med det undantaget att han lirade bjällror i (bandet) Hare Krishna innan försvinnandet i Indien.


Jocke: Trummor
Anledningen att Jocke blev trummis eller trodde att han var trummis i Stoodes det berodde helt enkelt på att 2Meter ville ha någon som han kunde köra med, säger DT. Alltså jag minns inte vem den där Jocke var säger Johan. Gamen säger att han inte minns någonting överhuvudtaget.

- Nä han hade inget trumset och han kunde inte spela, så han fick inte vara med i Stoodes. Så när 2Meter lämnade Stoodes så bad han Jocke att sjunga i sitt nya band The Spunkers, som faktiskt hade en spelning som förband till Stoodes på Fyran. Men vad som hände med Jocke efter det.. ja det är det ingen som vet...Kanske någon vet vad som hände med Jocke. Det sägs att han setts som fiskare i nordnorge, är det någon som vet ? 
F ö inkarnerades också Jocke Socker i Spunkers, jaaa..för att han var så söt garvar DT.
2Meter: Men till skillnad mot DT kunde socker i alla fall sjunga...

Övriga musikaliska meriter:


The Spunkers:


BH: Trummor
Jag vet inte hur han kom med säger DT. Men antagligen kände han väl nån i hippiekolektivet där vi repade. En dag så trummade han med oss. BH varken rökte eller drack alkohol helt enkelt för att han var kristen, så därför döptes han följaktligen till Krister. Men det är inte säkert att han hette så, säger DT. - Jag tror inte heller att han vågade berätta hemma om att han pelade trummor med ett punkband. Andledningen till att han slutade i bandet tror jag berodde på att hans föräldrar läst intervju med Stoodes i Aftonbladet och på så sätt fått reda på vad Krister ägnade sig åt på fritiden. En dag dök han inte upp när vi skulle repa.

– Jag minns fan ingenting, säger Gamen.
- Han var ju inte så lite fjollig och en sån vill man inte ha bakom röven, säger Tapeface.
Och sedan den dagen har ingen i Stoodes varken hört av eller sett Krister. Men om någon vet vad BH gör idag kontakta bandet. - Nej för fan, vrålar Tapeface.

Övriga musikaliska meriter:


Inte vad vi vet. Men ett rykte gör gällande att han kan ha lirat med The Knull.


Micke Ghomri: Gitarr
Ny medlem i Stoodes 2004. Jo för fan Stoodes gick in i studion för att hylla Kennedy 40 år efter skotten i Dallas. Micke såg Stoodes på Medborgarhuset och har sedan dess drömt om att få mangla med dem.
Micke gjorde en låt att spelas på Mattis minnesstund, A song for the Zane - Ladda hem MP3:a

Övriga musikaliska meriter:

Warrior: Mer fakta här!

Ricard Spec & The 7:th case:

Voodohead 1,2: Mer fakta här! - Lyssna här!

Mental Institution: - Lyssna här!